Underbar

226084-3

klockan 4 mitt på morgonen

"et och et, eta gröt och tro på jultomten det e visst det enda en unge ska göra" - tjorven

Telefonen funkade inte och den enda kanalen som fanns var svt1. Jag och tjorven har spenderat tre soliga dagar utanför Grebbestad i Tanum. Sol och Salt.
Jag blev tvingad att kolla efter lik under sängen , fast att jag var räddast. Mitt i natten vaknar jag upp helt svettig och galet rädd. Jag hade mördat Joanna och slängt in henne i en Garderob. Mordet hade dokumenterats i form av en tavla som man kunde hålla en spegel framför och då bilden blev spegelvänd uppenbarades hela mordet och mördaren och allting. Benny från Östersund var asarg och avundsjuk för att jag var kompis med Lisette och tänkte att om han satte dit mig skulle han få Lissan för sig själv. Därför jagade han  mig med tavlan ända tills jag skrek och vaknade när Anna kastade sig över mig och sa att jag bara drömde. Sen skrattade vi och låg en stund med tänd lampa. På morgonen fick vi kanelyoggi med Fmüsli. 

Be safe tonight alla hjältar och småsmulor.  


Kära Dagbok

So What Game Shall We Play Today?
How About The One Where You Don't Get Your Way?
But Even If You Do,
That's Okay.

Torsdagen den 26 april. Dagen efter vi vandrade upp för trappan till skansen kronan och drack kaffe från 7/11. Jag gav Carl en kaffe, en froosh och ett toabesök på burger king i födelsedagspresent. Sen fick jag fallafel och sen åkte jag till Lerum. ESBreunion på torget. Och Malles katt hade flyttat tillbaka till deras gamla hus så vi skulle gå dit och flytta tillbaka den. Solen stekte på våra flintar när vi genade genom sandlådan.

Idag slog jag ett gammalt kärt mobilnummer och hamnade i västindien. Elin och David jobbade på en restaurant exclusive, vandrade i berg, hyrde bilar och myste på stranden. Skulle ev komma hem i mitten på maj ev senare. 

836EUR per månad. Lägenheten i Paris är större än när vi bodde där sist..why don't we rob a bank?

Och tack tack tack snälla älskade Du som tar med mig till Landet ingenstans på Lördag.

jag saknar dig

Jag ber om det, jag ber om ett slag i magen.
jag saknar dig
...fick jag fram med martha wainwright i bakrunden: ...your bloody motherfucking aasshooole...
jag saknar dig


It don't hurt like it did I can sing my song again
The Electric man looks good today
Maybe not well I'm trying hard
Trying hard to feel that way the electric man's a good place to start


Slarvmaja

Fick jag höra idag. En riktigt liten slarvmaja för mitt eget sämsta. När det gäller min egen struktur på livet är jag jävligt slarvig men i möten med andra är jag hur ordentlig som helst. Nära sammanbrottsordentlig för att allting ska bli bra. När man bodde ensam tex en torsdagkväll. Ledig dagen efter, inga direkta planer för helgen kanske ev fika på söndag med någon men med annars helt blanka sidor i kalendern både fredag och lördag. Då var det liksom ingen idé att lägga sig på golvet och hyperventliera och skrika efter en kram för det fanns ingen nära som hörde och vågade krama mig där. Då var det liksom så meningslöst att må dåligt för det fanns ingen nära som brydde sig. Om jag så ligger kvar lite extra i sängen här hemma på morgonen knackar pappa försynt på dörren och undrar hur jag har planerat dagen. Eller om jag är hemma en fredag är det iallafall någon som undrar om det är något fel.. haha. Typiskt sverige. 

Jag kom till ett hus mitt ute i skogen. Man skymtade sjön bakom massa träd och ovanför det huset som jag var på väg in i låg världens tårthus. Hur fint som helst, stort med jättenorma fönster. Dom såg nog hela sjön. Mamma tvingade med mig till en Guldsmedsatelje för att jag behövde lite spänning i tillvaron. Okej. Det kunde bli kul! Möts upp av en lång man med lilagulsvartranding skjorta och ett jätteleende. Hans fru var guldsmeden. Han tog min jacka och hände på en galge. Visade oss damer runt, drog ut stolarna för vi skulle tydligen få lite mat. Han serverade. Jag dog. Stackars fru... wääk
Efter en timmas pet i salladen fick vi gå ner i ateljen och titta. Hittade örhängen 1250 kostade dom, ganska lagom. Men fina! Jättejätte! Hon var verkligen grym. Om jag hade pengar hade jag handlat för att hon var så söt och snäll.

Fick tillbaka mail om lägenheten i Paris. Två månader kan man få den om man vill. Och det vill man. Inte så långt från idag kommer vi sitta på café brulée men en brulée och ett papper och en penna och lockar i håret och glitter i ögonen. I sommar ska vi åka till Mont de Marsan och till Paris. Me and sister Em


Eternal Sunshine Of The Spotless Mind


image2


Clementine: Let me show you something... come on...
Joel: I think I heard a crack.
Clementine: It's not gonna crack, or break, or... it's so thick!... Show me which constellations you know.
Joel: Um... oh... I don't... know any.
Clementine: Show me which ones you know!
Joel: Okay... okay... oh! There's Osidius.
Clementine: Where?
Joel: Right there... see? Sort of a swoop and a cross, Osidius the Emphatic.
Clementine: You're full of shit, right?
Joel: Nope. Osidius, right there, swoop and cross.
Clementine: Shut the fuck up!


Oh my darling Oh my darling Oh my darling Clementine


Allt kött är hö och blomstren dö?

Allt kött är hö och blomstren dö?

Vad är det för jävla text på ett dop? Sur efter första versen och gick sen och sög på texten hela dagen. Den allra minsta bebisen som döptes var söt. Adorable. Dom andra var ganska fula, nä verkligen inte. Men jobbiga. Skrek och sprang omkring, klämde på paketen som inte ens var deras och blev sura när dom fick stå i kö till tårtan. Usch.
Kommer älska mina egna barn om jag nu får några.. kanske typ dom andra smulornas verk, om dom nu får några. Resten, de andras måste jag jobba lite på. Speciellt de som knör sig före i tårtkön.. mm

Woke up this morning with three little ladies sitting on my bed.
love on y'all

Jag är inte samma människa idag som jag var igår.
Dels för att det regnar, dels för att det inte är lika roligt att plinka på det lilla ljusa pianot när man spelade flygel i Aspedalen igår (Geme Geme)
och sen för att man inte är det.

kärleksliv

En relation avslutad, en annan påbörjad. Nej, inte så. Jag bara ljuger och hittar på. Allt är bluff och båg. Han den mystiske, mystikern, 5 gånger har vi mötts.
Första mötet: Jag minns att jag bjöd honom på en cigarett.
Andra mötet: Jag minns att han tackade för cigaretten.
Tredje mötet: Jag tänkte nu jävlar och sen stod vi en halvtimme vid parkeringen och låtsades att vi var kära.
Fjärde mötet: Jag gick hem innan en halv öl och kräktes på vägen.
Femte mötet: Hans skäggstubb stack mig när han lite snabbt kysste mig hejdå, sa vi ses igen.

Jag tänker en sak har jag lärt mig och det är att det är värt det. Om man så bara är lycklig en kort stund så är det värt olyckligheten efteråt. Jag tänker att denna vetskap kanske gör mig mindre rädd men jag tvivlar. Sällan blir man så kär att man vill kyssa hela världen. Snarare tror man att man är kär trots att man vill kyssa hela världen.

Han den mystiske, mystikern. Han den veke. Honom får man inte såra. Så säger de andra. Såra inte honom. Såra den där andra killen istället, han som vi aldrig har träffat och alltså inte föredrar. Ibland tänker jag att jag inte styr över mitt eget kärleksliv. Att jag tror att jag gör det i och med att jag gör tvärtemot vad folk säger åt mig att göra. Men det är ju inte sant. Jag gör ju precis som de säger. Jag kanske velar lite först men sen gör jag precis som de säger. Om Han säger folk olika. Sedan ungefär klockan sju i lördagskväll har han suttit i mitt hjärta och dinglat med benen.

En sång skulle jag kunna sjunga till honom och inte ljuga alls:

"Jag blir så glad
när jag ser dig
Jag blir så glad
när jag ser dig
Jag blir så glad
när jag ser dig
Jag blir så glad
så glad så glad
när jag ser dig"

vår

V?r


Blåsippan ute i backarna står

Ett Rån! Två Kulor! ... Vanilj

En lång resa i ryggen, Trodde aldrig att min lilla fjuttbil skulle orka dra dels världens mest fullpackade vagn, fyra vinterdäck en fullvuxen göteborgare och en fullvuxen göteborska. Pappa är så underbar när man åker bil med honom. Just speciellt om man åker långt dör man ju på tystnaden om man har helt tyst, som ingen radio, ingen cd. Jag fick lyssna två låtar. En Nick Drake, tänkte att det var lagom tyst och en trefjärdedelars Ed Harcourt sen var det tvunget tyst förutom varannan halvtimme.. eller varje timme kanske.. Ekot, P4. 10x ekot.. Jodå satt..
Fick sms i mora: Var är du älskling?; On the road :) På statiol i mora. Kommer hem sent i kväll miss you, love Anni;Statoil i mora, låter bra, där hör du hemma, stanna där!... Älskar dom! skönt att alla är lite närmare nu.
Vi håller på och lastar upp flyttlådor. Det är ibland kul när man packar ner för man hittar saker som man inte visste att man hade och så där. Jag blev så lycklig när jag hittade massa teer och fina tesilar som jag hade glömt bort när jag packade i Östersund. Teaparty. Jo men jag ville komma till att det inte är lika kul att packa upp.. man hinner ju inte glömma på 48 timmar vad man packade ner.. näh

Min älskade Siri är hemma. Jag fick ett mjao när jag kom igår. Hon har saknat mig med vet jag. Och nu ligger en hund på mina fötter. Dagen är bara barnet jag har massvis med timmar på mig att göra någonting skoj om jag vill. Fast bilen börjar knarra i pedalerna och växelspaken så den e inte hemma.. och då.. får man promenera.




Sista Dagen på Balkongen

Vi blev utelåsta på balkongen i solskenet. Egentligen var det helt underbart men bara för att man visste att man stod på paus och hela ledningen trodde att man skolkade från jobbet så var det bara obekvämt. Mia drog fram brandstegen och skulle klättra ner typ 30 meter innan vi hann stoppa henne för det fattades ett steg på stegen. Var jättefarligt. En brandstege ju..
Och sen fick jag en keramikorm i present och en tshirt. Ganska snygg stog typ I love Jämtland eller nåt på. Kommer nog användas flitigt.

Imorgon kommer min pappa.

Och ikväll ska det bli mysigt när vi ska festa hej då. Jag är alltid mycket bättre på att ha kul när jag verkligen har en anledning.. kul... Alltid. Nästan. Men inte nu då.
Man the future's so bright I have to wear shades

På måndag ska jag plocka vitsippor och tussilago ... Hemma <3

skriv en bok som alla läser

För inte så längesen blev en av mina bästa vänner sjuk. 2-15år har han kvar, så som dom säger nu. Och vi pratar och vi eller jag, gråter och funderar och ältar och sedan konstaterar att det kunde fan inte varit värre. Och det är en ganska skön tanke ändå, att det liksom inte kunde varit värre, för då behöver man ju inte vara rädd för någonting. Och så sa han att nu Anna när allting är så åt helvete och jag är närmare Elvis än jag nånsin har varit så skulle jag ju kunna åka till USA. Fast fan, jag är ju så rädd för att flyga.
och jag undrar högt:
-Men käre vän. Varför är du rädd för att flyga? Det är väl att störta och krasha man ska vara rädd för i sånna fall.

Jag hoppas att han bokar en biljett.

Tack och Hej

Hej På Er!
Nu är det klaffat och klart, här kommer mitt sista bud. Nu på lördag den 14april jobbar jag sista dagen med er här på kontoret. På Söndag kommer jag att packa lass och köra tillbaka till Götet.
Tack alla ni goa Teamisar för den här tiden. Det har varit jättekul att lära känna er och jag tar med mig så mycket hem ifrån den här arbetsplatsen.
Ett jättestort extratack till dig Tessan! Du är en klockren slev i gröten, the best a man can get osv. Du har verkligen varit toppen och ett så himla stort stöd under hela utbildningstiden! Tack för att du trodde på mig. Puss och Kram till Dig.
och tack Johnny. Min rookiekompis som alltid frågar hur det går och hur man mår! Lycka till med nya skotern och keep up the good work. Gillar dig!
och tack söta Carro som piggar upp alla måndagar med sitt goda melonlypsyl. Tack för alla smarta ord i livets skola. Kommer aldrig att glömma vår promenad till Statoil. Hoppas att din Uppsaladag blir jättemysig och så klart resan till Marre!
och tack Bäckis, gulle dig! Du e guld i alla sammanhang! Tack för att du visade mig grusrummet och för att du ville komma på min inflyttningsfest fast att du inte kunde. Go grabb helt enkelt!
och Mia Maria Bysell. Vår resa till LLA STO var ju bara för go. Du är alltid så glad och trevlig! Jag ler alltid varje morgon du kommer inglidandes med en Café au lait och tjoar "Morgeen"! Det tillsammans med vårat äventyr i LLA och STO tar jag med mig som en liten guldklimp i bröstfickan!
och Robban. Du e en schysst prick! Tack för att du stått ut med alla mina felräkningar och ombokningsfasoner. Tack för att du bara (citat) "looked through the fingers about it". Du har snygga solbrillor och jag önskar dig en jättetrevlig resa till Paris när det ger sig!
och Lena KB tack. Du är en väldigt härlig person som bidragit med många skratt och tänkvärdheter till mig och säkert till hela teamet. Jag tycker det är grymt att du orkar pendla hit till kontoret varje jobbdag. Tack för pratstunderna på parkeringen och för glassen på teamfikat. 
och såklart Annelie. Vet du? Att, om jag inte hade haft en mamma och jag fick välja. Så hade jag nog valt dig för du verkar vara en toppenmamma som hittar på mysiga saker. Roligt att ha haft dig som granne på Alpvägen ett litet tag och tackar för att du alltid ställer upp och hjälper till om man undrar någonting. Tack!   
och sen så vill jag tacka Sara. Gillar när du konstaterar hur galet någonting verkar med "De ä ju inte sanning" för det är så himla härligt! Det har varit spännande att lyssna på dina äventyr i USA, blev väldigt inspirerad när du berättade. Lycka till med allting och hälsa dina päron välkommna till Göteborg!
och Maria så klart, Maria Sjölander. Du är en himla mysig person. Du är alltid så snäll och trevlig och får en att känna sig viktig när man pratar för dina ögon glittrar hela tiden när du lyssnar. Tack och kram till dig.
och Anders. Tack! Jag hade aldrig kommit över militären på Boda Borg om inte du hade lyft upp mig. Tyckte du hade häftiga glasyrspritsar när vi bakade pepparkakshus hos Peter innan jul och önskar dig lycka till med kommande bebisen!   
och sist men inte minst är ju såklart Anna-Karin. Det har varit roligt att lära känna dig. Jag beundrar dina lockar och att du orkar promenera så långt som du gör. Tack för att du alltid frågar hur det står till och önskar dig jättelycka till med du vet vem. Tack och kram till dig också!
Ta hand om er nu allihopa! Önskar er samtliga lycka till med allt vad ni tar er för i framtiden!
Ses igen en vacker dag och imorgon och dagen efter det och dagen efter det också, för jag åker ju inte förän på Söndag som sagt. :)
Många Kramar från Anna

Farlini i Största Staden

Farlini.

Jag ska torka hennes tårar. Jag ska kamma hennes hår. Reda ut alla härvor, försiktigt och så gott det går. Sen ska jag lyfta hennes händer och säga: Där ser du själv hur högt du når.
Sen ska jag köpa henne pärlor, pärlor utav glas, sånna som kan gå i kras. Jag ska säga att det vackra är så skört, så skört som du. Sen ska jag lyfta hennes händer och säga: Du ska vara rädd om dig själv nu.


"Hål i Huvudet"

-Döda honom snyftar jag. Du är ju för fan min bror. Han har kränkt mig, fläckat min ära, eller hur?
 Jag pratar fort
-Tänk Gudfadern. Var lite maffia!
-Okej..jag ska försöka vara lite mer maffia. Men tänk du på vad Clemenza sa: "Leave the Gun Take The Cannoli".
-Nä, han sa "Leave The Cannoli, Take The Gun"...fast jag vet att han har rätt och jag kan inte hejda tårarna som rinner ner för kinderna i en strid ström.
Efter en stund säger han..
-Vet Du? Jag tror vi behöver en helvetes massa vin!


Första Dagen I Början.


Polarkraft Havre 59%: vatten fullkorn av vete, vetemjöl. havremjöl, sirap,potatisflingor, vetegluten, fiberhavregryn, vegetabiliskt margarin (rapsolja(härdad rapsolja), havrefiber, salt, jäst, antioxidationsmedel(natriumsulkfin, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, delsorbitan-monostearat) mjölbehandlingsmedel ( askorbinsyra)Wästgötakloster SV 14%(mjölk,syrningskultur,koksalt, ostlöpe,kalciumkloridkonserveringsmedel E251, Bregott 6%(Grädde, Rapsolja, havssalt 2,0% mjölksyrakultur, vitamin A och D, sallad, paprika 5%.

och en kaffe. På pressbyrån imorse när alla lediga låg och sov.
I östersund saltar man inte vägarna utan grusar. det ligger typ fem miljader gruskorn på marken.
Min sista vecka i norrland.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0